Kelebihan Coq health shaklee

[17:38, 03/04/2014] Saliza Salim: Info coqhealth - CoQ10 merupakan kandungan utama coQhealth..     Untuk kesihatan jantung   * Rawatan d...

[17:38, 03/04/2014] Saliza Salim: Info coqhealth - CoQ10 merupakan kandungan utama coQhealth..
 
 
Untuk kesihatan jantung
  * Rawatan dan pencegahan penyakit kardiovaskular, termasuk arterosklerosis (arteri tersumbat).
  * Mengurangkan kekerapan 'angina episode' dan menguatkan otot jantung.
  * Tekanan darah pada pesakit dengan tekanan darah tinggi
 
Untuk kanser
  *  Doktor telah menggunakan CoQ10 untuk merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima kemoterapi.
 
Penyakit gusi
  *  CoQ10 juga telah digunakan dengan keputusan yang baik untuk merawat gejala distrofi otot dan penyakit gusi.
 
Kesihatan mental
  * Kajian makmal menunjukkan bahawa pesakit Parkinson boleh mendapat manfaat daripada coQ10 tambahan.
 
Rawatan  obesiti
  * Kajian menunjukkan bahawa supplemen CoQ10 boleh mengurangkan berat badan dan ia telah dicadangkan bahawa CoQ10 boleh memberi manfaat dalam rawatan pesakit dengan sindrom keletihan kronik.
 
Kesuburan
  * CoQ10 turut dikaitkan dengan peningkatan dalam jumlah sperma dan membantu kesuburan lelaki. 
[17:38, 03/04/2014] Saliza Salim: Coq10 Untuk kesihatan jantung

Memang telah terbukti bahawa CoQ10 mampu meningkatkan kesihatan jantung dengan mengurangkan kolestrol jahat didalam darah dan meningkatkan kolestrol baik. Ia mampu memelihara kesihatan jantung secara berpanjangan dan mampu mengelakkan kegagalan jantung atau stroke.

CoQ10 pencegah dan penawar kanser

Penghidap kanser mempunyai kandungan CoQ10 yang amat sedikit dalam darah mereka. Kandungan CoQ10 yang mencukupi didalam tubuh dapat mengelakkan sel-sel kanser dari tumbuh dan merebak. Ia juga membantu sistem imun & sangat berguna sebagai SECONDARY TREATMENT untuk kanser kerana ia membantu mengurangkan kesan dadah anti-tumor dari mencederakan jantung.

CoQ10 Pencegah Migrain

Kalau anda seorang penghidap migrain dan kerap sakit kepala, CoQ10 adalah teman terbaik anda. Kerana ia telah terbukti mengurangkan serangan migrain/ sakit kepala melalui satu kajian keatas beberapa pesakit migrain. Keputusan kajian menunjukkan kesan positif terhadap CoQ10 terhadap pesakit dari segi tahap kesakitan (berkurang) dan kekerapan serangan migrain. Cara pengambilan untuk pesakit Migrain: 150mg/setiap hari

CoQ10 Untuk Kesihatan kulit

Pengambilan CoQ10 supplement bagi orang dewasa yang mencecah usia 40-an dapat mengekalkan kandungan CoQ10 didalam tubuh mereka. Kerana pada usia 40-an CoQ10 ini mula mengurang dan pengambilannya sebagai supplement mengurangkan kerosakan sel kulit akibat radikal bebas. Ini kerana kandungan Antioksidan didalam CoQ10 dapat mengekalkan kolagen dan elestin didalam kulit sekaligus memlihara kulit agar sentiasa sihat.

CoQ10 Dan darah tinggi

CoQ10 telah menunjukkan kebaikan paling baik untuk merawat hipertensi @ darah tinggi (mendapat taraf B dalam kajian saintifik kesan CoQ10 tetapi memerlukan kajian lebih supaya mencapai taraf A – confirmed & accepted) kerana penghidap darah tinggi @ hipertensi mempunyai kandungan CoQ10 yang kurang dalam darah.
CoQ10 TIDAK MERAWAT & MENGGANTIKAN UBAT hipertensi @ darah tinggi. Bagi yang menghidap darah tinggi, perlu mendapatkan nasihat doktor sebelum mengambil CoQ10 sebagai supplement, kerana ia akan mengurangkan kesan ubat darah tinggi yang diambil.

CoQ10 Membantu Kesuburan (Fertility)

CoQ10 dikatakan meningkatkan kesuburan lelaki & wanita
CoQ10 memperbaiki kesihatan & kualiti telur (health & fertility of eggs) terutamanya dalam wanita yang berusia.
CoQ10 dikatakan dapat memperbaiki kuality & pergerakan sperma (sperm quality & motility) tetapi kajian lebih mendalam diperlukan. Pengambilan berterusan selama 3 bulan boleh memperbaiki kualitu ‘semen‘ dikalangan lelaki mandul. Cara pengambilan: 200mg/sehari.

Related

Saliza 0137236939 sid shaklee di bukit beruang melaka 8101882826415295302

Post a Comment

emo-but-icon

Sertai Kami

Kami percaya setiap orang mempunyai hak untuk maju.

Sertai pasukan kami seramai 2 juta bagi menuntut hak anda untuk berkembang maju. Mulakanlah hari ini dengan mengambil langkah pertama.
Kami percaya setiap orang mempunyai hak untuk maju.

Sertai pasukan kami seramai 2 juta bagi menuntut hak anda untuk berkembang maju. Mulakanlah hari ini dengan mengambil langkah pertama.

Pilihan

Terbaru

Komen

KEKAL MUDA JELITA

HIDUP LEBIH SIHAT

GET CLEAN

item