Kenapa soya tidak baik

[21:47, 10/08/2014] ‪‬: Tp soya shaklee Non-GMO ★★ Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO...

[21:47, 10/08/2014] ‪‬: Tp soya shaklee Non-GMO
★★ Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini  memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

[21:48, 10/08/2014] ‪: SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini  memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

[21:50, 10/08/2014] ‪: 'fakta' bahaya kacang soya terhadap kesihatan kita.
Adakah benar Shaklee Energy Soy Protein tidak baik kerana boleh menyebabkan kanser... Benarkah ????

Apabila kita MENGETAHUI FAKTA sebenar tentang sesuatu, tiada apa yang perlu ditakuti. Ilmu harus dicari dan dikongsi untuk rujukan bersama. Saya juga tidak mengatakan yang 'fakta' tersebut salah cuma ada beberapa perkara yang perlu diketahui dan difahami tentang SOYA, KEBAIKAN & BAHAYANYA.

Apakah ciri-ciri kacang soya yang memberi KEBAIKAN untuk kita. Apakah ciri-ciri itu ye? Sila semak di bawah ini ye.


Ditanam secara organik
Tidak menjalani proses genetik (non-GMO:non-Genetically Modified Organism)
Mengandungi 9 asid amino penting tubuh
Proses pembuatan semasa pengasingan, kepingan soya dihancurkan dan DIBASUH DENGAN AIR, BUKAN ALKOHOL!
Tiada bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan dicampurkan
Diproses dengan suhu di BAWAH 60C
Tidak ditambah dengan kalsium ketika minyak dibuang. AWAS.
Kenapa perlu senarai semak di atas? Ini kerana terdapat beberapa BAHAYA SOYA yang perlu dikenalpasti...
KACANG SOYA TIDAK ORGANIK
Penanaman yang menggunakan baja kimia, pestisid dan lain-lain baja kimia menyebabkan soya mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa kepada RISIKO PENYAKIT KANSER!!!
KACANG SOYA GMO
Adalah lebih murah kerana ia menghasilkan TOKSIK! Tetapi pengambilannya LEBIH BERISIKO kepada kesihatan !!
9 ASID AMINO
Asid amino yang sangat penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino ini MELAMBATKAN, MENGGANGGU & MEMBANTUTKAN proses penting tubuh badan.

KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL
Soya mempunyai sumber Isoflavone, berfungsi untuk tindakan horman, pembentukan jisim tulang dan merendahkan serta mengurangkan risiko kanser. Namun, penggunaan ALKOHOL boleh mengakibatkan KEHILANGAN 88% Isoflavone daripada kacang soya.
BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN
Menyebabkan fungsi tubuh terganggu dan membantu meningkatkan risiko KANSER terutamanya bagi individu yang normal.

KACANG SOYA YANG DIPANASKAN
Kacang soya yang dipanaskan MELEBIHI 60C akan merosakkan kandungan proteinnya! Dah tak ada protein, buat apa nak ambil soya tu lagi,kn?

KACANG SOYA YANG DITAMBAH KALSIUM
Memang kalsium diperlukan oleh tubuh. Namun, dalam proses pembuangan minyak soya, soya menjadi berasid. Penambahan Kalsium akan menyebabkan PENEUTRALAN soya. Alaa, kalau dah neutral, mana khasiatnya?
Location: Taman Bukit Beruang Utama, Taman Bukit Beruang Utama

Related

Saliza 0137236939. SOYA SHAKLEE TIDAK DIUBAH GENETIKNYA BERBANDING SOYA DILUAR 4529717728055792034

Post a Comment

emo-but-icon

Sertai Kami

Kami percaya setiap orang mempunyai hak untuk maju.

Sertai pasukan kami seramai 2 juta bagi menuntut hak anda untuk berkembang maju. Mulakanlah hari ini dengan mengambil langkah pertama.
Kami percaya setiap orang mempunyai hak untuk maju.

Sertai pasukan kami seramai 2 juta bagi menuntut hak anda untuk berkembang maju. Mulakanlah hari ini dengan mengambil langkah pertama.

Pilihan

Terbaru

Komen

KEKAL MUDA JELITA

HIDUP LEBIH SIHAT

GET CLEAN

item