KEPUTIHAN BERDARAH

Assalammualaikum...selamat pagi, harini betul2 hari ceria saya... Saya nak cerita pengalaman hidup saya sendiri, semua wanita mengalami mas...

Assalammualaikum...selamat pagi, harini betul2 hari ceria saya...

Saya nak cerita pengalaman hidup saya sendiri, semua wanita mengalami masalah keputihan kan? Tidak kira sama ada banyak mahupun sedikit, ini berpunca dari pemakanan kita sendiri.. apa makanan yg boleh menyebabkan keputihan semakin banyak ?

1. Ais
2. Timun
3. Makanan sejuk
4. Tembikai
5. Air bicarbonat
6. Fast food...

Dalam pengetahuan saya, makanan ini semua menyebabkan keputihan wanita semakin banyak...

Keputihan
Bermaksud lelehan lendir yang keluar dari kemaluan wanita. Jika berwarna jernih atau putih kelabu, bermakna tiada jangkitan pada kemaluan wanita ini.. manakala jika keputihan bertukar warna, menjadi kental, berbau, gatal dan mengalami radang dan menunjukkan radang berlaku..

Siapa mempunyai masalah ini? Pernah tidak anda merasakan ianya mengganggu kehidupan seharian anda, saya antaranya, saya juga seorang yg sgt aktif diusia muda, pantang dengar perlawanan bola jaring atau pun olahraga, saya mesti melibatkan diri.... saya mempunyai masalah keputihan yang gatal ini sejak saya period, bermula dari umur saya 19 tahun, saya mula menyedari keputihan saya sesekali ianya keluar bersama darah.. jika anda di tempat saya, apa anda lakukan?

Saya pula jenis yang sangat takut untuk menceritakan kepada sesiapa pun mengenai masalah saya ini, sehinggalah saya teringin google, jawapannya agak memeranjatkan, saya hanya mampu berdoa je ketika itu, dan saya hanya berfikiran positif, hanya Allah bersamaku...

Sehingga lah saya berkahwin, masalah itu sering menghantui saya.... tidak pernah sekali bertanyakan sesiapa masalah ini... saya masih juga mencari jawapan di pak cik google saya... boleh dikatakan pakar juga jenis2 keputihan yg wanita alami...

Akhirnya, saya mengenali shaklee, masalah itu, seolah2 tidak pernah ada dlm kamus hidup saya, malah saya juga telah berjumpa pakar dan doktor pakar puan juga mengesahkan saya tidak mempunyai sebarang masalah...

Syukur ya Allah, hanya produk mampu berkata-kata mengenai sakit saya... ini yg ingin saya kongsikan kepada mereka yg mempunyai masalah seperti saya..

Untuk keterangan lanjut boleh contact saliza 0137236939Location: Taman Bukit Beruang Utama, Taman Bukit Beruang Utama

Related

Saliza Salim Pengedar Shaklee Melaka 0137236939 4704393026924780778

Post a Comment

emo-but-icon

Sertai Kami

Kami percaya setiap orang mempunyai hak untuk maju.

Sertai pasukan kami seramai 2 juta bagi menuntut hak anda untuk berkembang maju. Mulakanlah hari ini dengan mengambil langkah pertama.
Kami percaya setiap orang mempunyai hak untuk maju.

Sertai pasukan kami seramai 2 juta bagi menuntut hak anda untuk berkembang maju. Mulakanlah hari ini dengan mengambil langkah pertama.

Pilihan

Terbaru

Komen

KEKAL MUDA JELITA

HIDUP LEBIH SIHAT

GET CLEAN

item