5 Cara Cepat Hamil dan Mudah

    3 CARA CEPAT HAMIL DAN MUDAH 1. BERSAMA SEMASA SUBUR Ramai lagi pasangan suami isteri yang tidak tahu akan waktu subur bagi si isteri ma...

    3 CARA CEPAT HAMIL DAN MUDAH


1. BERSAMA SEMASA SUBUR

Ramai lagi pasangan suami isteri yang tidak tahu akan waktu subur bagi si isteri mahupun kemampuan sperma itu bertahan 

Fakta 1. Sperma dapat bertahan di dalam rahim dan tiub falopi selama dua atau tiga hari tetapi sel telur hanya bertahan selama 12 hingga 24 jam setelah dilepaskan.

Fakta 2 : Berhubungan seks sehari sebelum kamu berovulasi akan meningkatkan peluang sperma bertemu sel telur segera setelah dilepaskan.

Fakta 3 : Bagi pusingan haid 28 hari, di mana kamu diharapkan untuk berovulasi pada hari ke-14, kamu harus menjadikannya titik untuk berhubungan seks mulai dari hari 10 hingga hari 15 dari tarikh period/haid anda.

Ini adalah hari-hari terbaik bagi kamu untuk hamil dalam pusingan bulanan kamu.


Tips : Ada juga fakta mengatakan waktu subur boleh terjadi waktu hari ke 11 hinga ke hari 17.. Ini yang terjadi pada sal sendiri.. bila cek doktor ya..


2. PENJAGAAN KESIHATAN BADAN

Apa maksud jaga kesihatan badan. Berat badan yang seimbang, mempunyai tahap kesihatan yang baik

Hentikan kebiasaan tidak sehat seperti minum alkohol, merokok, atau mengamalkan makanan tinggi gula dan lemak jahat. Ini kebiasaan kuih muih dan banyak dalam air kotak, air tin, air ikat tepi..😍

Kamu juga harus mengurangkan pengambilan kafein.

Mulailah mengamalkan asam folat setidaknya sebulan sebelum kamu mulai berusaha hamil untuk mengurangi risiko cacat lahir tertentu.


3. PEMAKANAN YANG SIHAT

Untuk memudahkan pasangan suami isteri dapatkan zuriat adalah dengan mengamalkan pemakanan yang sihat. Makanlah makanan yang penuh berkhasiat. 

Sperma yang kuat dan sihat dengan volume yang tepat memiliki peluang terbaik untuk membuahi sel telur.

Untuk meningkatkan kesuburan sperma, minta pasangan kamu untuk mendapatkan berat badan yang sehat jika ia mengalami kelebihan berat badan secara signifikan.

Bahan-bahan utama tertentu seperti asam folat, seng, dan vitamin C akan membantu menghasilkan sperma sihat dengan volume besar.

Kamu juga bisa sediakan makanan sihat setiap hari.

Stop merokok dan minum alkohol juga perlu ia lakukan. Pastikan ia memiliki waktu cukup untuk beristirehat dan terbebas dari stres.


Ini antara tips yang sal amalkan untuk cepat hamil dan sangat berkesan. Selain daripada tips di atas.. Sal hamil dengan asbab Shaklee, Allah bantu untuk sal dapatkan zuriat.


Disebabkan Sal suami isteri mempunyai masalah kesuburan, kami ikhtiar pemakanan kesihatan yang baik.. 


Sal kongsikan apa pemakanan kesihatan Shaklee yang kami suami isteri amalkan agar cepat hamil..

Set kesuburan isteri :-


Vitalea

Related

Tips cepat hamil 4216586882149867897

Post a Comment

emo-but-icon

Sertai Kami

Kami percaya setiap orang mempunyai hak untuk maju.

Sertai pasukan kami seramai 2 juta bagi menuntut hak anda untuk berkembang maju. Mulakanlah hari ini dengan mengambil langkah pertama.
Kami percaya setiap orang mempunyai hak untuk maju.

Sertai pasukan kami seramai 2 juta bagi menuntut hak anda untuk berkembang maju. Mulakanlah hari ini dengan mengambil langkah pertama.

Pilihan

Terbaru

Komen

KEKAL MUDA JELITA

HIDUP LEBIH SIHAT

GET CLEAN

item